Sanomalehti opetuksessa

Sanomalehtiviikko

Sanomalehtiviikkoa vietetään vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Seuraavan kerran Sanomalehtiviikko vietetään 29.1.–2.2.2018

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Vuoden 2017 Sanomalehtiviikolla haastoimme pohtimaan omaa mediamaailmaa ja sitä, mihin sisältöihin luotat ja miksi. Pureudumme myös sosiaalisen median kupliin ja siihen, miten ne vaikuttavat käsitykseemme maailmasta ja siitä, mikä on totta. Kannustamme myös kurkistamaan oman somekuplan ulkopuolelle.

Lehtitilaukset perjantaihin 19.1. mennessä.

Lehtien tilaukset levikkialueen kouluihin sähköpostilla:
jakelu@keskisuomalainen.fi

Keskisuomalaisen näköislehti on vapaasti luettavana Sanomalehtiviikolla ma 29.1. – pe 2.2.2018

Koulut voivat lisäksi tilata kahden viikon maksuttoman verkkopalvelun, joka sisältää näköislehden lisäksi KSML.fi:n ja KSML.tv:n rajattoman käytön sekä arkiston.

Tilaa tästä

Maksuton tilaus päättyy automaattisesti kahden viikon jälkeen.

Vinkkejä oppitunnille

Sanomalehtien Liitto tuottaa Suomi 100 -juhlavuodeksi lapsia ja nuoria osallistavan verkkolehden Meidän juttu. Lehti avataan tammikuussa osoitteessa: meidanjuttulehti.fi

Hyödynnä runsasta materiaalia osoitteessa:
sanomalehtiopetuksessa.fi

Vierailut Keskisuomalaiseen

Toivotamme vierasryhmät lämpimästi tervetulleeksi tutustumiskäynnille toimitaloomme Aholaidantie 3:een Jyväskylään.

Vierailut räätälöidään ryhmän toiveiden mukaisesti. Kierroksen aikana kerromme yhtiön historiasta ja nykypäivästä sekä siitä, miten Keskisuomalainen tehdään paperille ja verkkoon.

Tarvittaessa opastamme verkkopalveluidemme käyttöönotossa. Kierroksemme päättyy rotaatioon, jossa pääsemme tutustumaan myös painokoneeseen.

Kuulemme mielellämme jo etukäteen vierailua koskevia toiveitanne, jotta voimme tarjota ryhmällenne mahdollisimman mielenkiintoisen katsauksen mediataloon. Voimme esimerkiksi tutustua tarkemmin jonkin tietyn osaston toimintaan.