Sähköiset palvelut

Mikä on mediatili?

Mediatili on henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi, jonka avulla käytät Keskisuomalainen-konserniin kuuluvien medioiden digitaalisia palveluita. Luomalla oman mediatilin luet ja hallinnoit verkossa tilauksiasi, kuten  sanomalehti Keskisuomalaista ja paikallislehtiä Laukaa-Konnevettä, Sampoa, Viitasaaren Seutua, Hankasalmen Sanomia, Viispiikkistä ja Sisistä.

Mitä hyötyä on hankkia käyttäjätunnus?

Tarvitset tunnuksia aina, jos haluat tilata ja käyttää sanomalehti Keskisuomalaisen tai paikallislehtien sähköisiä tuotteita (näköislehti, verkon rajaton lukuoikeus, yms.). Jos olet tilaaja, niin tunnusten avulla voit hallita kätevästi tilausasioitasi (esim. osoitteenmuutokset, yms.) verkkopalvelussa. Tarvitset tunnuksia myös, jos haluat kommentoida artikkeleita.

Miten saan käyttäjätunnukset?

Klikkaa verkkopalvelun oikeassa ylälaidassa olevaa Omat tiedot -linkkiä ja sen jälkeen Uusi käyttäjä.

Miksi käyttäjätunnusta varten tarvitaan sähköpostiosoite?

Sähköisten palvelujen käyttöönottoon ja käyttöön liittyvä viestintä hoidetaan sähköpostin välityksellä. Sähköpostiosoitteesi toimii myös käyttäjätunnuksena. Kun hankit käyttäjätunnuksen palveluumme saat vahvistus- ja aktivointilinkin omaan sähköpostiisi. Tilatessasi tuotteita, saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi ja lisäksi voit saada asiakkuuteesi liittyviä erikoistarjouksia.

Montako artikkelia voi lukea ilmaiseksi?

Keski-Suomeen liittyvät artikkelit ovat vain tilaajille. Muita artikkeleja voi lukea maksutta viisi kappaletta seitsemän vuorokauden aikana. Sosiaaliseen mediaan jaetun artikkelin voi avata, vaikka maksuttomien artikkeleiden määrä olisi täynnä.

Mistä näkee, montako maksutonta lukukertaa on jäljellä?

Maksuttomien lukukertojen määrä lukee jokaisen artikkelin yläreunassa muodossa: ”Olet lukenut 1/5 maksutonta artikkelia.” Keski-Suomeen liittyvät artikkelit ovat vain tilaajille ja se ilmaistaan sivulla maininnalla ”Tämä juttu on vain tilaajille.” Jos käyttäjällä on Keskisuomalaisen sähköinen tilaus ja hän on kirjautunut palveluun, artikkelin yläreunassa lukee: ”Sinulla on rajaton lukuoikeus.”

Meneekö joka jutusta yksi lukukerta?

Kyllä. Maksumuurin laskuriin kertyy yksi lukukerta aina kun käyttäjä avaa artikkelin Keskisuomalaisen verkkopalvelusta. Myös video, blogikirjoitus, mielipidekirjoitus tai vastaava on yksi artikkeli. Jos saman artikkelin avaa useita kertoja, kuluu vain yksi lukukerta.

Voiko videoita katsoa rajattomasti?

Ei. Videot ovat samanlaista sisältöä kuin muutkin artikkelit. Videon katsominen kuluttaa yhden lukukerran samalla tavalla kuin jutun lukeminen.

Mitkä sisällöt ovat kokonaan ilmaisia?

Keskisuomalaisen verkkopalvelun etusivua ja osastojen etusivuja, esimerkiksi urheilun etusivua, voi lukea rajattomasti maksutta. Näiden sivujen avaaminen ei kerrytä maksuttomia lukukertoja. Ilmoitussisältöjä voi lukea rajattomasti maksutta. Myös lukijoiden itsensä tuottamia sisältöjä eli kommentteja ja lukijan kuvia voi selata rajattomasti maksutta.

Milloin maksumuuri ”nollautuu”?

Maksumuuri ”nollautuu” seitsemän vuorokauden kuluttua siitä kun ensimmäinen artikkeli avattiin. Maksumuuri ei siis ”nollaudu” tiettynä viikonpäivänä, vaan aika on laitekohtainen. Tilausta vaativalla niin sanotulla maksumuurisivulla kerrotaan käyttäjälle päivä ja kellonaika, jolloin hän voi jatkaa maksutonta käyttöä ilman tilausta.

Ilmaiset lukukerrat ovat täynnä. Miksi Facebookiin jaettu artikkeli aukeaa silti?

Sosiaaliseen mediaan (Facebookiin, Twitteriin, Google+:aan ja LinkedIniin) jaetun artikkelin pääsee lukemaan, vaikka käyttäjä olisi jo kuluttanut maksutomat artikkelit. Tämä johtuu siitä, ettemme halua tuottaa käyttäjälle pettymyksen kokemusta, kun hän yrittää turhaan avata kaverinsa jakamaa kiinnostavaa juttua. Jos maksumuurin laskuri on täynnä, käyttäjä pääsee lukemaan vain sen artikkelin, jonka hän on avannut Facebookin kautta. Jos hän yrittää siirtyä KSML.fi:ssä eteenpäin uuteen artikkeliin, häntä pyydetään tekemään tilaus.

Millä laitteilla KSML.tv:n videoita voi katsoa?

KSML.tv tunnistaa käyttäjän laitteen ja näyttää automaattisesti laitteella toimivan videon. Videot toimivat tietokoneella, tableteilla ja älypuhelimilla.

Miksi videot eivät näy?

Jos käyttäjällä on vuonna 2011 julkaistu Internet Explorer 9 -selain tai vanhempi versio, videot eivät välttämättä näy. Tämä johtuu siitä, ettei Internet Explorer 9 osaa tehdä kaikkia asioita, joita esimerkiksi videomainonnan näyttämiseen tarvitaan. Jos käyttäjällä on yhä Internet Explorer 9, hänen kannattaa päivittää selain uuteen jo sen vuoksi, että vanhentunut selain on altis tietoturvauhille. Myös jotkut mainonnan estämiseen tarkoitetut selaimen lisäosat saattavat estää videoiden näkymisen.

Millä kännyköillä Keskisuomalainen toimii?

KSML.fi on laitteistoriippumaton palvelu. Se toimii periaatteessa millä tahansa älypuhelin- ja tablettimallilla, esimerkiksi iPhonella, Android-puhelimilla ja Windows Phone 8 -puhelimilla. Todella vanhoissa puhelinmalleissa, esimerkiksi Nokian vanhoissa Symbian-puhelimissa, voi olla niin kehittymättömiä selaimia, etteivät kaikki ominaisuudet välttämättä toimi. Yleensä tällaisten mallien käyttäjillä ei ole myöskään verkkoyhteyttä puhelimessaan. Huomaa, että KSML.fi on eri asia kuin paperilehden sivut sisältävä näköislehti. Näköislehdestä enemmän alempana.

Millä laitteilla näköislehti toimii?

Paperilehden sivut sisältävä näköislehti toimii tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Pöytätietokoneilla ja kannettavilla tietokoneilla näköislehteä voi käyttää tavallisella verkkoselaimella. Älypuhelimessa ja tabletissa näköislehti on erikseen asennettava sovellus. Älypuhelimissa ja tableteissa näköislehti toimii iOS-laitteilla (iPhone ja iPad), Android-laitteilla, Windows Phone 8 -puhelimilla ja Windows 8 -tableteilla. Näköislehti on asennettava älypuhelimeen tai tablettiin kyseisen laitteen sovelluskaupasta. Se löytyy sovelluskaupasta nimellä ”Keskisuomalainen”. Älypuhelimilla ja tableteilla ei voi lukea näköislehteä laitteen verkkoselaimen (esimerkiksi iOS-laitteissa Safari) kautta.

Mitä eroa on lukulaitelehdellä ja näköislehdellä?

Ei enää mitään. Aiemmin kutsuimme älypuhelimessa ja tabletissa toimivaa näköislehteä lukulaitelehdeksi. Nyt kutsumme tuotetta näköislehdeksi, käytettiinpä sitä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Näköislehti sisältää painetun lehden sivut.

Miksi näköislehteen ei pääse?

Näköislehti on tarkoitettu vain kaikki Keskisuomalaisen sähköiset palvelut tilanneille käyttäjille. Näköislehti kuuluu tilauspaketteihin Keskisuomalainen, Keskisuomalainen Verkko ja viikonloppu sekä Keskisuomalainen Verkko. Käyttäjän tulee olla kirjautunut sisään Keskisuomalaisen verkkopalveluun ennen kuin hän voi avata näköislehden. Kirjautuminen tulee tehdä sillä laitteella, jolla käyttäjä yrittää päästä näköislehteen. Jos käyttäjä on esimerkiksi kirjautunut älypuhelimella, hän ei pääse lukemaan näköislehteä pöytäkoneella kirjautumatta ensin sillä.

Miten näköislehden saa asennettua tabletille tai älypuhelimelle?

Näköislehti on ensin asennettava laitteen omasta sovelluskaupasta. Se löytyy kaikista sovelluskaupoista hakusanalla ”Keskisuomalainen”. IOS-laitteilla sovelluskauppa on nimeltään App Store, Android-laitteilla Google Play ja Windows-laitteilla Windows-kauppa. Kun sovellus on asennettu, käyttäjän laitteeseen ilmestyy kuvake, jota painamalla hän pääsee näköislehteen.

Millä tunnuksella näköislehteen kirjaudutaan?

1. Näköislehteä pääsee lukemaan samalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla kuin kaikkia muitakin Keskisuomalaisen sähköisiä palveluita. Sovellus kysyy sähköpostiosoitetta ja salasanaa, kun käyttäjä yrittää avata lehden ensimmäisen kerran.
  2. Näköislehden asentamiseen voidaan tarvita laitteen sovelluskaupan käyttäjätunnus ja salasana. Sama tunnus ja salasana tarvitaan kaikkien muidenkin sovellusten asentamiseen. Käyttäjä on luonut tunnuksen ottaessaan laitteensa käyttöön. Keskisuomalainen ei voi saada selville, mikä käyttäjän tunnus ja salasana sovelluskauppaan on.

Miten voi poistaa tabletin muistiin ladattuja lehtiä?

Näköislehdellä avatut Keskisuomalaisen numerot voi valita tallentuvatko ne laitteen muistiin vai luetaanko näköislehteä verkkoyhteydellä. Muistiin ladattujen lehtien hyöty on esimerkiksi siinä, että käyttäjä voi ladata lehden mukaansa vaikkapa bussimatkalle, jossa verkkoyhteys ei ole koko ajan käytettävissä. Ladatut lehdet kuluttavat laitteen tallennustilaa. Vanhoja numeroita voi poistaa siirtymällä sovelluksen aloitussivulta oikean yläkulman valikon kohtaan Näköislehti ja näköislehden autettua oikeasta yläkulmasta valikko, sen alta Ladatut lehdet ja sivut. Kyseinen näkymä näyttää kaikki laitteelle ladatut näköislehdet. Jokaisen lehden alla näkyy Poista-vaihtoehto, jolla ne saa poistettua laitteen muistista.

Mitä eroa on rekisteröitymisellä ja kirjautumisella?

Rekisteröityminen tarkoittaa sähköpostiosoitteen ja salasanan hankkimista Keskisuomalaisen verkkopalveluun. Kirjautuminen puolestaan tarkoittaa aiemmin hankitun sähköpostiosoitteen ja salasanan kirjoittamista verkkopalveluun niin, että verkkopalvelu tunnistaa käyttäjän.

Onko rekisteröityminen maksullista vai maksutonta?

Rekisteröityminen Keskisuomalaisen verkkopalveluihin on maksutonta. Rekisteröityminen voidaan kuitenkin tehdä tilauksen tekemisen yhteydessä, jolloin tilaus on maksullinen. Ilmaiseksi rekisteröitynyt käyttäjä voi kommentoida KSML.fi:n artikkeleita ja tehdä muutoksia paperilehden tilaukseensa, jos hänellä on sellainen. Sähköisten palveluiden rajaton käyttö edellyttää maksullista tilausta.

Miksi näköislehteen tarvitsee kirjautua sisään?

Ilman sähköpostiosoitteen ja salasanan syöttämistä eli kirjautumista emme pysty tunnistamaan, onko käyttäjällä tilaus palveluihimme. Tilaajan tulee olla kirjautuneena palveluihimme, jotta hän voi käyttää niitä rajattomasti. Sähköpostiosoitteeseen ja salasanaan perustuva kirjautuminen on yleinen tapa tunnistaa käyttäjä kaikissa maailman merkittävissä verkkopalveluissa.

Mistä näen kuka käyttäjä on kirjautuneena sisään näköislehteen?

Kun käyttäjä on syöttänyt sähköpostiosoitteensa ja salasanansa onnistuneesti, sivun ylälaidassa lukee: ”Tili”. Tästä klikkaamalla palvelu ilmoittaa ”Olet kirjautuneena tunnuksella [SÄHKÖPOSTIOSOITE]”.

Mien voin kirjautua näköislehdestä ulos?

Kun käyttäjä on kirjautuneena sisään, sivun ylälaidassa näkyy linkki ”Tili”. Linkkiä painamalla käyttäjä näkee millä sähköpostiosoitteella hän on kirjautuneena sisään.  Lisäksi näkyvillä on kohdat ”Kirjaudu ulos” ja ” Omat tiedot”. Hän ei pääse käyttämään palveluitamme rajattomasti ennen kuin hän kirjautuu uudelleen sisään. Jos käyttäjä käyttää henkilökohtaista laitettaan, hänellä ei ole syytä kirjautua koskaan ulos. Jos käyttäjä käyttää julkista tietokonetta, kannattaa Keskisuomalaisen verkkopalveluiden käyttämisen jälkeen kirjautua ulos, koska muuten seuraava käyttäjä voi käyttää hänen tunnuksiaan.

Kauanko näköislehteen kirjautuminen on voimassa?

KSML.fi:ssä kirjautuminen pysyy voimassa kuukauden. Jos käyttäjä ei kuukauden aikana kirjaudu itse ulos, hänen ei tarvitse kirjoittaa sähköpostiosoitettaan ja salasanaansa uudelleen. Kirjautuminen on laitekohtainen eli jos käyttäjällä on vaikkapa kännykkä ja tabletti, molemmilla täytyy kirjautua erikseen. Kannattaa kannustaa käyttäjää tallentamaan sähköpostiosoite ja salasana selaimen muistiin. Tällöin käyttäjän ei tarvitse koskaan kirjoittaa sähköpostiosoitettaan ja salasanaansa uudelleen, vaan pelkkä kirjaudu-painikkeen klikkaaminen kuukauden välein riittää. Lukulaitelehdessä kirjautuminen on voimassa ikuisesti. Jos käyttäjä kuitenkin vaihtaa salasanansa, uusi salasana pitää kirjoittaa myös lukulaitelehteen.

Voiko samaa kirjautumistunnusta käyttää useassa paikassa?

Kyllä. Sama sähköpostiosoite toimii kotona, töissä ja mökillä sekä pöytäkoneessa, tabletilla ja älypuhelimella. Yksi tilaajaperhe voi käyttää samaa sähköpostiosoitetta haluamissaan paikoissa. Käyttäjäehtojen mukaan tunnusta ei saa jakaa tilaajatalouden ulkopuolelle.

Olen unohtanut salasanani, mistä se löytyy?

Käyttäjä voi itse tilata uuden salasanan verkossa. Tämä onnistuu painamalla KSML.fi:n yläreunassa olevaa linkkiä ”Kirjaudu” ja sen jälkeen ”Kirjaudu sisään”. Aukeavalla sivulla on kohta ”Oletko unohtanut salasanasi?”. Käyttäjä kirjoittaa kenttään sähköpostiosoitteensa. Sähköpostiosoite täytyy kirjoittaa täsmälleen samassa muodossa, jonka käyttäjä on ilmoittanut rekisteröityessään palveluun. Käyttäjä saa sähköpostiinsa linkin mistä pääsee verkkosivulle, jossa asiakas antaa uuden salasanan.

Lukulaitelehden ehdot

Keskisuomalaisen lukulaitelehteä voi käyttää iPadilla, iPhonella, iPod Touchilla (iOS versio 8 tai uudempi), Android-laitteilla (versio 4.0 tai uudempi) sekä Windows 8 -laitteilla ja Windows Phone 8 -laitteilla. Lukulaitelehti sisältää painetun sanomalehden sisällön liitteineen. Sovelluksessa on pääsy 14 edellisen vuorokauden lehtiin.

Sovellus on ilmainen. Pääsy lukulaitelehteen kuuluu Keskisuomalaisen sähköiset palvelut sisältäviin tilauksiin. Tilaaja voi kirjautua sisään saamallaan sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Käyttäjätunnus ja salasana on tarkoitettu vain tilaajan käyttöön. Tilaaja voi jakaa digitaalisen lukuoikeuden samassa taloudessa asuvalle henkilölle Omat tiedot -sivun kautta.

Keskisuomalaisen uusin numero ilmestyy ladattavaksi iPadiin, Android-laitteeseen, Windows 8 -laitteeseen tai Windows Phone 8 -laitteeseen aamuyöllä. Ladatut lehdet säilyvät laitteen muistissa niin kauan, että ne poistetaan tai laitteen muisti tyhjenee muulla tavalla.

Keskisuomalainen ei korvaa lehden myöhästymisestä tai ilmestymättä jäämisestä aiheutuvaa haittaa, kustannuksia tai vahinkoja.

Käyttäjän tiedot

Sovellus tallentaa muistiinsa käyttäjän sähköpostiosoitteen ja salasanan kirjautumista varten. Sovelluksen muistiin ei tallenneta muita käyttäjää koskevia tietoja.

Käyttäjätunnusta vastaavat tilaustiedot säilytetään Keskisuomalaisen Kayak-levikkitietojärjestelmässä. Pääset tutustumaan järjestelmän rekisteriselosteeseen tästä.

Salasana säilytetään salakirjoitetussa muodossa Keskisuomalaisen Tulo-tietokannassa.

Muut ehdot

Näiden ehtojen lisäksi lukulaitelehteen sovelletaan Keskisuomalaisen tilausehtoja ja verkkopalveluiden käyttöehtoja.